Polizorul unghiular este instrumentul care se foloseste pentru efectuarea operatiunii de polizare. Aceasta presupune prelucrarea si intretinerea materialelor, astfel incat sa se poata indeparta adaosul, oxizii depusi pe suprafata sa etc. Unealta poate efectua numeroase operatiuni tehnice, insa discul pentru polizorul unghiular se alege in functie de tipul de lucrare pe care urmeaza sa o efectuezi. 

Citește in continuare si vei descoperi cum sa alegi un disc eficient pentru un polizor unghiular.

Disc polizor unghiular- Disc diamantat 

Discul diamantat este o structura produsa din otel cu o margine continua, crestata sau dintata. Acesta poate efectua o taiere eficienta a materialelor dure, precum betonul, granitul, piatra naturala, bare de metal, tevi etc. Atunci cand folosesti un disc diamantat pentru polizorul unghiular, este necesar sa ai grija cum folosesti aceasta unealta, astfel incat sa eviti defectiunile aferente. Daca ai un proiect ce implica operatiuni de taiere a materialelor dure,  un disc diamantat este tot ce ai nevoie. 

Disc polizor unghiular- discuri cu perii de sarma

Discurile cu perii de sarma se utilizeaza in lucrarile de curatare a suprafetelor. Datorita structurii abrazive, acestea reusesc sa inlature eficient rugina sau vopseaua intarita. Daca ai nevoie sa cureti eficient o anumita suprafata, atunci discul pentru polizorul unghiular de care ai nevoie este cel cu perii de sarma. In aceasta operatiune, trebuie sa fixezi obiectul intr-o menghina, astfel incat sa nu se miste pe parcursul procesului de curatare. Prin urmare, discul cu perii de sarma te poate ajuta sa efectuezi eficient lucrarile de curatare a suprafetelor. 

Disc polizor unghiular- discuri de slefuit si lustruit 

Discurile de slefuire si lustruire se folosesc pentru finisarea lucrarilor. Acestea confera suprafetei un aspect stralucitor si omogen. Daca ai in lucru un proiect de ascutire a unei lame, de slefuire a marginilor sau de indepartare a straturilor de vopsea, atunci discul pentru polizorul unghiular pe care trebuie sa il folosesti este cel de slefuit. Cu ajutorul sau, vei reusi sa efectuezi eficient operatiunile de lustruire sau slefuire. 

Disc polizor unghiular- discuri abrazive 

Discurile abrazive se utilizeaza in lucrarile de taiere a tevilor, barelor, materialelor de constructii etc. Acestea se remarca prin duritatea si rezistenta lor. Daca ai in lucru un proiect de taiere a materialelor mentionate mai sus, atunci discul pentru polizorul unghiular de care ai nevoie este cel abraziv. Acesta va reusi sa efectueze eficient operatiunea, intrucat el este produs din otel, aluminiu, roca sau fonta. Datorita materialelor de calitate superioara, acest disc te va ajuta sa realizezi eficient o lucrare de taiere. 

Asadar, fiecare disc diamantat prezinta proprietati specifice. Pentru a efectua eficient operatiunea, este necesar sa il alegi pe cel care se adapteaza cel mai bine la proiectul tau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *