Procesul de taiere beton poate fi unul anevoios si necesita multa rabdare , siguranta, dar si o tehnica bine “stapanita”. Pentru a te asigura ca lucrarea pe care urmeaza sa o realizezi va fi dusa la bun sfarsit cu succes, iar rezultatul final este pe masura asteptarilor tale, ti-am pregatit cateva trucuri pentru taierea betonului rapid si eficient.

Alege momentul potrivit

Alegerea momentului potrivit este intotdeauna o etapa importanta, mai ales atunci cand vine vorba de taiere beton. Materialul trebuie sa fie in stare solida, dar nu complet usct. Astfel, vei obtine o taiere fina si nu vei produce foarte mult praf. Evident, nu poti astepta intotdeauna momentul potrivit, unele lucrari pot fi spontane si trebuie sa faci fata oricarei provocari. In cazul acesta, trebuie sa stii ca un beton umed este mult mai dificil de taiat, iar cel tratat se poate rupe in timpul procesului de taiere.

Foloseste disc diamantat

Discul diamantat este cel mai recomandat instrument pentru taierea betonului. Cu ajutorul acestuia poti realiza atat taieturi adanci, cat si drepte. In plus, cristalele diamantate ofera o taiere precisa si favorizeaza intreg procesul.

Lamele uscate pot fi folosite cu sau fara apa, in schimb cele umede trebuie folosite doar cu apa. In timp, daca diamantele se uzeaza, pot fi inocuite cu unele noi, pregatite pentru noi utilizari.

Aigura-te ca utilizezi corect discul diamantat

Pentru a obtine o viteza optima de taiere, este important sa utilizezi corect discul diamantat. Acesta trebuie sa fie intotdeauna perpendicular pe material si in linie dreapta. Evita taierile curbilinii daca iti doresti sa te bucuri cat mai mult timp de functionalitatea optima a discului diamantat si monteaza-l intotdeauna in directia de rotatie indicata.

In alta ordine de idei, supraincalzirea este un alt factor de care trebuie sa tii cont. In caz contrar, lamele discului diamantat pot avea de suferit.

Discul trebuie sa functioneze la viteza optima, ceea ce inseamna ca trebuie sa dispui de puterea necesara pentru a pastra viteza corecta. Atentie! Nu se recomanda folosirea fortei excesive.

Marcheaza intotdeauna taieturile

Daca vrei sa fii eficient in ceea ce faci, foloseste creta pentru a marca taieturile inainte de a pune discul diamantat in functiune. Aceasta tehnica iti va oferi precizia de care ai nevoie, astfel incat sa obtii un rezultat perfect.

P.s Nu uita sa folosesti o creta vizibila, dar si rezistenta la apa, in cazul in care optezi pentru taierea umeda.

Asadar, pentru ca taierea betonului reprezinta cel mai intalnit proces pe santierele de constructii, este foarte important ca profesionistii sa puna in aplicare cateva trucuri care sa le usureze activitatea, dar in acelasi timp, sa le aduca rezultate satisfacatoare. Insa cel mai important aspect este siguranta! Sunt o multime de provocare pe care le poti intampina pe teren. Asigura-te intotdeauna ca le vei face fata in siguranta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *