Ridicarea unei constructii sau chiar demolarea uneia trece prin foarte multe procese, printre acestea numarandu-se si taierea betonului sau a caramidei. Insa, pe cat de cunoscut este acest proces, pe atat este de complex si de periculos. Daca inca nu ai experimentat pana acum taierea cu fir diamantat, ar trebui se te informezi inainte de a folosi aceasta tehnica.

Inainte de toate, trebuie sa stii ca firul diamantat se foloseste doar cu ajutorul unei masini speciale cu o putere de 13KW. Iti prezentam in acest articol tot ce trebuie sa stii despre taierea cu fir diamantat!

Ce este firul diamantat si de ce sa il alegi

Firul diamantat este produs dintr-un cablu foarte dur cu mai multe fire cu segmente de diamant care, datorita rezistentei sale, ajuta la indepartarea unei structuri masive de structura, precum fundatiile, grinzile, stalpii, peretii etc. Principalul avantaj a folosirii firul diamantat este acela ca poate fi aplicat in cazul in care spatiul este limitat si nu permite o alta tehnica, iar structurile sunt foarte puternice pentru a fi taiate prin alte metode. In plus, poti utiliza tehnica taierii cu fir diamantat fara probleme in cazul cladirilor cu risc seismic sau cand vrei sa eviti praful si vibratiile.

Alte avantaje ale taierii cu fir diamantat:

  • nu necesita operatiuni in plus pentru corectare;
  • tehnica taierii cu fir diamantat nu consuma prea mult timp;
  • poti controla dimensiunile volumelor de buton rezultate;
  • poti utiliza aceasta tehnica chiar daca te afli in apropierea unor conducte sau a unor cabluri electrice.

Cum poate fi utilizat firul diamantat

Asa cum iti spuneam si mai inainte, taierea cu firul diamantat implica o masina speciala, cu puterea recomandata de 13KW. Cu ajutorul acestei masini, poti sectiona diferite tipuri de structuri, inclusiv pe acelea care au forme rar intalnite si poti realiza goluri de mici dimensiuni in structuri de beton cu grosimi mari.

Ce pasi trebuie sa urmati in procesul taierii cu fir diamantat

Poate ca la prima vedere pare destul de simplu, insa acest proces necesita precizie si foarte multa atentie. Primul pas pe care trebuie sa il faci este sa stabilesti ce trebuie taiat, iar apoi sa marchezi locul respectiv (recomandat ar fi sa folosesti creta). Al doilea pas consta in taierea propriu-zisa, urmand marcajul pe care l-ai facut in pasul anterior.

Cand poti taia betonul

Te gandeai ca betonul poate fi taiat oricand? E momentul sa afli ca nu e chiar asa. Trebuie sa tii cont te anumiti factori, cum ar fi vremea de afara sau stadiul in care se afla consistenta betonului. Nu e bine sa tai betonul nici prea devreme, dar nici prea tarziu. Daca temperaturile sunt ridicate, procesul de taiere trebuie sa inceapa la aproximativ o ora dupa turnarea betonului, cu toate ca trebuie luat in calcul si modul in care reactioneaza acesta. Sfat: incearca betonul ca sa vezi daca e pregatit pentru a fi taiat!

Esti in cautare de fir diamantat? Magazinul nostru iti pune la dispozitie ce ai nevoie, cat si alte accesorii sau instrumente necesare pentru aceasta tehnica. Poti veni la magazinul nostru din Bucuresti sau poti comanda online. Livrarea se face prin curier rapid. Spor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *