Fiecare dintre noi ne dorim case confortabile cu un design cat mai atragator. Tocmai de aceea cautam solutii si facem investitii considerabile in aspectul interior sau exterior al casei.

Betonul are dublu rol: atat estetic, cat si practic.

Tehnologii de beton folosite 

Exista o multime de metode prin care betonul poate fi turnat. Este important sa o alegi pe cea care se potriveste cel mai bine spatiului si cerintelor tale. Mai exact, sunt 3 variante folosite, apreciate si cunoscute in privinta betonarii. In continuare, le vom prezenta in detaliu.

Betonul clasic

Betonul clasic este unul dintre cele mai folosite material, atat pentru turnarea unei alei, cat si pentru sapa unui garaj, de exemplu. Desi pare simplu, reteta betonului trebuie pregatita in functie de scopul utilizarii acestuia. Prin urmare, in cazul unei alei se poate opta pentru un beton pentru trafic auto sau pentru trafic pietonal.

Beton dezactivat

Acest tip de beton este folosit, in special, de proprietarii ce dispun de terenuri in panta, iar accesul spre garaj sau curte este unul dificil. In cazul acesta, este important sa se foloseasca o tehnologie ce ajuta la obtinerea unei aderente conform cerintelor. Aderenta are la baza agregate ce vor fi incluse in reteta pentru prepararea betonului. Dimensiunea acestora difera in functie de tipul de panta. De exemplu, daca panta este accentuate, atunci agregatele vor fi de dimensiuni mari. In timp, aleile nu vor fi afectate de vremea nefavorabila.

Betonul amprentat

Betonul amprentat este de departe, cel mai apreciat datorita designului deosebit. Tehnologia folosita pentru obtinerea lui este la cel mai inalt nivel.

Acest tip de beton se remarca prin durabilitatea in timp si intretinere avantajoasa. Pentru o protejare suplimentara, se recomanda aplicarea unui lac. In felul acesta, betonul nu va fi afectat in timp.

Perioada potrivita pentru turnarea betonului

Se recomanda ca betonul sa fie turnat atunci cand vremea este favorabila. Iarna nu reprezinta momentul oportun pentru o astfel de lucrare. Specialistii nu recomanda turnarea betonului la o temperatura mai mica de 5 grade Celsius. In caz contrar, calitatea betonului va fi afectata.

Grosimea ideala a betonului

Grosimea betonului difera, ca si in celalte cazuri, de scopul utilizarii acestuia. In cazul aleilor pietonale, grosimea ideala este de aproximativ 8 cm grosime. Pentru tranzitul auto, este indicat ca grosimea sa depaseasca 8 cm si sa dispuna de armature corecta.

Taierea betonului

Pentru ca lucrarea sa fie corect finisata, este posibil sa bifezi si procesul de taiere beton. Cu ajutorul unui disc diamantat, poti obtine un proiect perfect realizat.

In concluzie, daca vei alege sa colaborezi cu profesionisti din domeniu, nu trebuie sa-ti faci griji in privinta rezultatelor obtinute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *