taiere cu disc diamantat

Fie ca tai blocuri de beton, dale, pereti sau podele, utilizarea unor echipamente si unelte potrivite, cat si a tehnicilor potrivite de taiere cu disc diamantat iti va usura munca si o va face mult mai precisa.

Desigur, principalul lucru pe care trebuie sa il asiguri este purtarea de echipamente de protectie, precum salopete cu maneci si pantaloni lungi, bocanci cu varf din metal, manusi, masca, casti de protectie si masca pentru praf.

Alege echipamentul potrivit pe care sa atasezi un disc diamantat

Exista o multime de variante de echipamente de taiat, atat cele de mici dimensiuni pentru actionare manuala, cat si masini de taiat beton pentru bancuri de lucru si nu numai. De asemenea, in functie de materialul pe care vei lucra, exista masini specializate pentru taierea cu disc diamantat umeda, cat si uscata.

Pentru proiectele de amploare, se recomanda masinile de taiat mobile, care ofera cele mai drepte si mai adanci taieturi in beton, eliminand astfel nevoia de a face taieri repetate pentru aceeasi zona. De cele mai multe ori, aceste echipamente folosesc taierea umeda, pentru a reduce praful si a raci lama de taiere.

Marcheaza zona pe care o vei taia

Zona care trebuie taiata poate fi delimitata folosind creta. Pentru taierea umeda, ar trebui sa folositi pudra de creta, pentru a evita stergerea liniei de delimitare in urma eliminarii lichidului de racire.

Nu forta lama! Tot ce trebuie sa faci este sa lasi masina de taiat cu disc diamantat sa lucreze si sa te asiguri ca o ghidezi in directia corecta de taiere. Daca aplici presiune sau incerci sa grabesti procesul de taiere, nu vei face decat sa supra-incalzesti lama. Acest lucru poate strica discul, echipamentul si poate chiar sa sparga betonul.

Betonul este un material dur si greu. Insa procesul de taiere nu trebuie sa fie, daca stii cum sa o faci. Daca simti ca nu te descurci sau nu ai destule informatii, echipa Disc-Beton iti sta la dispozitie pentru orice intrebare!

Vollmax: Sisteme Variatoare de Turatie

CropMarket: Seminte Castraveti pentru Sere si Solarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *