Poate ca ti-ai imaginat ca procesul de montare a placilor din ceramica este usor de dus la bun sfarsit, insa in lipsa cunostintelor s-ar putea sa intampini probleme. Atat timp cat placile de ceramica sunt bine montate, indiferent ca este vorba despre faianta sau gresie, asta inseamna au fost respectate regulile de baza si ca au fost luate masuratori exacte. Mai mult decat atat, este importanta si calitatea materialelor destinate montajului, precum si suprafata pe care urmeaza ca placile de ceramica sa fie montate.

In continuare, vei afla care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi pentru a mota corect placile de ceramica!

Masoara suprafata pentru placare si comanda materialele de care ai nevoie

Pentru a stabili necesarul de materiale pentru montarea placilor ceramice este necesara masurarea spatiului destinat lucrarii. Pentru stabilirea centrului perimetrului pe care urmeaza sa il plachezi poti folosi un fir de creta. Dupa ce ai identificat perimetrul si ai calculat numarul de placi necesare, trebuie sa iti iei si o marja de eroare. Cu alte cuvinte, este indicat sa cumperi materiale cu 10-15% mai mult pentru a putea acoperi pierderile generate de taierea placilor.

Bineinteles, nu doar placile reprezinta necesarul de materiale, ci si tipul de adeziv de care ai nevoie si cantitatea acestuia.

Pregateste suprafata pentru montarea placilor

Inainte de a incepe placarea efectiva, trebuie sa te asiguri ca ai pregatit corect suprafata de lucru. In primul rand, perimetrul nu trebuie sa aiba denivelari, trebuie sa fie curat, fara grasime sau praf. Daca pe pereti exista vopsea sau zugraveli vechi, ele trebuie eliminate si ulterior, urmeaza procesul de nivelare cu tencuiala.

Dupa ce ai bifat toate aceste etape, urmeaza aplicarea amorsei.

Prepara adezivul

Pasul urmator este reprezentat de prepararea amestecului de adeziv. Se adauga apa curata in pulbere, iar apoi se amesteca pana cand se obtine o substanta omogena. Pentru ca la final sa ai parte de un amestec corect, nu uita sa respecti indicatiile producatorului cu privire la dozaje!

Aplica amestecul adeziv si monteaza placile de ceramica

Suprafata destinata placilor ceramice trebuie sa fie suficient de mare astfel incat sa poate fi montate 6 placi, altfel poate aparea riscul uscarii amestecului. Procesul de montare propriu-zis se realizeaza prin apasarea usoara si ferma pana cand placa face priza. Ulterior, se utilizeaza un ciocan de cauciuc pentru aderenta perfecta.

Pentru fiecare placa noua aplicata, plaseaza distantiere de plastic intre placa deja montata si cea noua, cu scopul de a obtine o simetrie intre placi.

Aplica chitul pentru rosturi

Ultimul pas, dar la fel de important ca toate celelalte, este aplicarea chitului pentru rosturi. Atentie, insa! Chitul trebuie aplicat la cel putin 24 ore de la montarea gresiei si faiantei. De asemenea, chitul nu trebuie aplicat daca inca exista reziduri.

Acum ca ai aflat care sunt pasii pe care trebuie sa ii parcurgi pentru montarea placilor ceramice, nu iti ramane decat sa treci la treaba! Daca ai nevoie de discuri ceramica, nu uita sa consulti ofertele din magazinul nostru online!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *