La momentul actual, constructiile din otel sunt populare in randul dezvoltatorilor. Acest lucru poate fi cauzat de lipsa cunostintelor in privinta beneficiilor halelor industriale realizate din beton armat prefabricat.

O hala industriala vine la pachet cu o multime de avantaje si castiga detasat in fata unei cladiri obisnuite de birouri. Printre principalele avantaje ale unei hale industriale se numara:

  • costurile reduse pentru constructie;
  • gradul ridicat de incarcare admisa pe o pardoseala din beton;
  • facilitarea transportului marfurilor, deoarece hala dispune de un singur nivel;
  • multiple cai de acces in cazul unui incendiu.

In cele ce urmeaza, iti vom prezenta pe larg cateva dintre avantajele mentionate anterior si nu numai!

Rezistenta sporita a unei hale din beton armat prefabricat, in caz de incendiu

 Betonul se numara printre putinele materiale de constructii care nu amplifica sau porneste incendiile. Probabil ca este unul dintre cele mai importante avantaje ale unei astfel de hale industriale. Acest lucru se intampla datorita faptului ca betonul armat are un nivel ridicat al inertiei termice. Astfel, halele realizate din beton pot face fata cu brio chiar si celor mai mari incendii. Mai mult decat atat, dupa stingerea focului, ele pot fi curatate si refolosite. Betonul armat este singurul material care dispune de o astfel de rezistenta la incendii, in contextul unor deschideri imense.

Un alt aspect esential de mentionat in privinta rezistentei halelor din beton in caz de incendiu este segregarea. Cu alte cuvinte, focul este limitat, neputand sa se extinda de la un nivel la altul.

Stalpii rigizi

 Stalpii rigizi reprezinta un alt punct forte al halelor industriale construite din beton armat. Stalpii prefabricati se imbina perfect cu fermele sau grinzile din otel deoarece acestea pot dispune de insertii de otel amplasate in armatura betonului. Aceste insertii sunt, pe scurt, niste placi de otel cu o grosime considerabila. In functie de grosimea lor, unirea lor se poate realiza prin intermediul sudarii sau doar folosind suruburi.

Peretii si stalpii din beton armat, rezistenti la orice impact

 Intr-o hala industriala, este aproape imposibil sa nu lovesti stalpii sau peretii. Aceste situatii pot aparea atunci cand ai rezemat ceva de un stalp sau, din neatentie, ai lovit o masinarie de perete. Oricat de mult ai incerca sa eviti aceste riscuri, ele se vor intampla. Spre deosebire de beton, otelul nu este rezistent la orice impact, acesta ruginindu-se mai devreme sau mai tarziu. In plus, s-ar putea sa fii nevoit sa scoti din buzunar o suma considerabila de bani pentru a repara structura de otel.

Halele industriale din beton armat nu se confrunta cu aceasta problema. Indiferent de impactul la care supui o structura din beton armat prefabricat, ele nu vor reprezenta o paguba foarte mare deoarece acest material este foarte rezistent. Sunt putine situatiile in care betonul armat este afectat atat de tare incat sa fie necesara incoluirea sa.

Asadar, daca esti pe cale de a construi o hala industriala si inca nu te-ai hotarat asupra materialului, speram ca acest articol iti este de ajutor. In plus, in magazinul nostru online gasesti disc taiere beton armat, care cu siguranta iti va fi de folos. Spor la treaba!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *