Atunci cand avem in plan renovarea locuintei, ne orientam catre achizitionarea celor mai rezistente si calitative materiale. Din aceasta categorie fac parte placile de ceramica. Sunt foarte apreciate pentru aspectul placut pe care il ofera interiorului locuintei. Ceramica se foloseste in special, pentru acoperirea peretilor si a podelelor.

La prima vedere, putem spune ca folosirea placilor din ceramica aduce doar avantaje celor care aleg sa le utilizeze, insa taierea acestora devine adesea, problematica. Riscurile care pot aparea daca nu alegi o tehnica orespunzatoare de taiere sunt: ruperea placilor, cioplirea sau faramitarea acestora.

Aceste probleme apar din cauza echipamentelor folosite necorespunzator sau din cauza aparatelor depasite de timp care nu mai functioneaza la un nivel optim.

De aceea, una dintre cele mai intalnite intrebari este reprezentata de cum putem alege cel mai bun disc pentru ceramica sau pentru slefuire. In acest articol vei regasi toate informatiile necesare pentru a face cea mai buna alegere in materie de discuri ceramica.

Cele mai intalnite tipuri de discuri pentru ceramica

Exista o gama diversificata de discuri pentru taierea ceramicii. Se gasesc atat discuri special pentru acest material, cat si discuri ce pot fi folosite pentru taierea pietrei, de exemplu. Inainte de achizitionarea unui astfel de disc, trebuie sa iei in calcul tipul ceramicii pe care urmeza sa o tai.

Ceramica lucioasa

Pentru acest tip de ceramica, este recomandat discul cu o taiere fina, astfel incat sa nu deteriorezi placa de ceramica.

Ceramica dura

Pentru taierea unei placi de ceramica dura, se recomanda un disc prevazut cu margini subtiri, dar care sa ofere o taiere rapida si uniforma.

 

De ce este recomandat sa folosesti un disc special pentru taiere ceramica?

Nu degeaba exista o gama variata de discuri in functie de materialul pe care urmeaza sa il tai. In cazul placilor din ceramica, daca vei alege sa folosesti un disc potrivit, vei beneficia de urmatoarele avantaje:

  • Taiere rapida si uniforma;
  • Precizie exacta;
  • Poti opta atat pentru taierea umeda, cat si pentru cea uscata;
  • Poti folosi discul si pentru alte materiale asemanatoare precum portelan, email sau marmura dura.

 

Cu siguranta iti va fi mult mai usor acum sa alegi discul pentru ceramica potrivit. Totodata, daca ai nevoie de informatii suplimentare, iti stam oricand la dispozitie.

Nu uita, un disc nepotrivit nu va face altceva decat sa deterioreze placile de ceramica.

Calitate este un alt factor decisiv in alegerea discului pentru ceramica. Doar in felul acesta vei obtine taituri fine si uniforme.

Alte sfaturi utile

Si structura materialului joaca un rol foarte important in procesul de taiere. De exemplu, daca ceramica este de proasta calitate, cu siguranta nici procesul de taiere nu va fi unul de succes. De asemenea, nu trebuie sa fortezi discul in procesul de segmentare. In caz contrar, acesta se supraincalzeste, iar in final, se poate deteriora.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *