discuri de taiere diferite

O masina de taiat care foloseste discuri de taiere este o unealta foarte versatile. Poate fi folosita pentru a taia, gauri, a rascheta sau a slefui diferite suprafete. Mai mult decat atat, aceasta poate fi folosita pe o varietate mare de materiale, de la lemn, la beton, caramida, asfalt, metal, ceramic si zidarie.

Ceea ce face aceste masini atat de versatile sunt diversele tipuri de discuri de taiere si alte atasamente si accesorii care pot fi folosite cu ele. Este vorba despre faptul ca tocmai aceasta versatilitate ii face pe multi oameni sa foloseasca orice disc este mai la indemana, fara a tine cont de specificatiile proiectului. Pentru a fi in siguranta si eficient, este foarte important sa alegi uneltele potrivite pentru fiecare proiect.

Cele mai folosite discuri de taiere

  • Discuri abrazive (din cabluri cu sarma, sub forma de perie) sunt concepute special pentru a indeparta vopseaua, rugina si a slefui zona de actiune.
  • Discuri de taiere din metal sunt folosite pentru a taia foile de otel si otelul de toate tipurile
  • Disc de slefuire – perfect pentru slefuirea metalelor, a otelului inoxidabil si a zidariei, precum si pentru uneltele de ascutit si finisarea imbinarilor rezultate in urma sudarii.
  • Discuri pentru indepartarea materialelor reziduale din lemn si otel. Acestea sunt extrem e eficiente pentru curatarea otelului si a zonelor de sudare, cat si pentru indepartarea vopselei si a ruginii.
  • Discuri diamantate – exceleaza la taierea de zidarie, tigle, pietre, granit si beton, fiind cele mai performante discuri, potrivite pentru proiecte ample, care implica materiale foarte dure.

Reguli generale de folosire a discurilor

  1. Indiferent de atasamentul pe care il folosesti, asigura-te ca se potriveste pentru masina de taiat si ca diamentrul discului corespunde cu aceasta.
  2. Verifica viteza maxima pentru atasament. Asigura-te ca viteza masinii tale nu depaseste viteza maxima admisa de discul de taiere.
  3. Nu alege intotdeauna cel mai ieftin disc: considera ca pentru un proiect amplu, ai nevoie de calitate mai inalta pentru a pastra eficienta discului tau pentru mai mult timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *