Discurile diamantate comercializate de magazinul online disc-beton.ro sunt concepute pentru a satisface nevoile  profesionistilor care lucreaza in industria constructiilor, dar si a celor ce isi doresc sa le foloseasca in scop personal. Tehnica diamantata calitativa si flexibilitatea sunt principalele avantaje care plaseaza firma disc-beton in topul partenerilor de incredere al specialistilor din constructii.

Este esential ca discul diamantat si materialul ce urmeaza a fi taiat/slefuit cu ajutorul acestuia sa aiba un contact eficient deoarece doar in felul acesta se va obtine o taiere  cat mai eficienta. In continuare iti vom prezenta cateva aspect de care trebuie sa tii cont atunci cand te-ai hotarat sa cumperi un disc diamantat.

 

Tipul materialului care urmeaza a fi taiat/slefuit cu ajutorul discului diamantat

Dupa ce ai stabilit tipul de material ce urmeaza a fi taiat/slefuit, este momentul sa alegi discul diamantat ce se potriveste acestuia. Mai mult decat atat, trebuie sa mai ai in vedere urmatoarele aspect: densitatea materialului ce urmeaza a fi taiat, geometria si diametrul.

Ce materiale pot fi taiate cu ajutorul discurilor diamantate

  • Asfalt;
  • Beton verde, proaspat;
  • Piatra naturala;
  • Beton armat, beton simplu vechi, prefabricate din beton, pavele;
  • Ceramica, gresie si faianta;
  • Caramida, zidarie;
  • Mix beton asfalt;

 

Tipul de masina pe care trebuie atasat discul diamantat

Masina pe care intentionezi sa atasezi discul diamantat va avea o influenta considerabila in privinta vitezei de taiere. Motorul trebuie sa fie destul de puternic astfel incat sa atinga performantele ideale de taiere. Mai mult decat atat, posibilitatile de racire, turatia, avansul transversal si longitudinal pot avea efecte negative sau pozitive asupra performantelor de taiere.

Atentie! Atunci cand discul este foarte incalzit, poate conduce la consumarea prea rapida a segmentilor.  Este recomandat sa utilizezi tehnica umeda atunci cand folosesti masinile de taiat, cu scopul de a te bucura ca mai mult timp de utilitatea discului diamantat.

Daca ai in plan sa executi o taiere adanca, mai exact doar o trecere, trebuie sa folosesti miscari lente si sa eviti apasarile excesive. In caz contrar, discul tau diamantat nu se va bucura de o viata prea lunga.

 

Tehnica de taiere uscata sau umeda

Tehnica de taiere uscata foloseste aerul cu scopul de a raci discul, ceea ce inseamna ca nivelul de adancime a taieturii este cu mult mai scazut decat in cazul tehnicii de taiere umeda.

Tehnica de taiere umeda foloseste in mod evident apa, ce joaca rolul unui agent de racire si care contribuie in mod considerabil la prelungirea vietii discului diamantat.

Atentie! In cazul in care un disc diamantat utilizat pentru taierea umeda este folosit si cu cealalta tehnica, adica cea uscata sau cu o compozitie neregulata de lichid de racire, zona diamantata va atinge temperaturi foarte ridicate. Drept consecinta, discul se poate  rupe si operatorul poate fi accidentat.

 

Cum sa folosesti corect discul diamantat

Pentru a nu te confrunta cu tensionarea discului si pentru a te bucura de o viteza de taiere optima, taierea trebuie sa se execute intotdeauna in linie dreapta si cat mai perpendicular pe material. De asemenea, discul de taiere trebuie montat in zona de rotatie afisata pe acesta, cu scopul de a-I prelungi durata de viata a acestuia si de a obtine o viteza de taiere eficienta.

Asadar, daca ai in plan sa achizitionezi discuri diamantate de calitate superioara, magazinul online disc-beton iti sta la dispozitie cu o gama variata de astfel de produse, dar si alte accesorii necesare in industria constructiilor, toate la preturi accesibile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *