Ai achizitionat sau urmeaza sa achizitionezi o drujba profesionala? Ei bine, trebuie sa cunosti faptul ca, chiar si un produs de calitate trebuie sa beneficieze de lucrari de intretinere specifice. Altfel, nu te vei putea bucura de utilitatea ei la capacitate maxima, si nici prea mult timp. Drept urmare, orice tip de drujba necesita o mentenanta corespunzatoare, indiferent de calitatea acesteia.

Daca sintagma “mentenanta corespunzatoare” te trimite cu gandul la un proces complex de intretinere, ei bine te inseli. Pentru a-ti dovedi simplitatea etapelor pe care trebuie sa le parcurgi, te invitam sa citesti pana la final acest articol. Ti-am pregatit cateva sfaturi practice care te vor ajuta sa prelungesti durata de viata a drujbelor profesionale!

Curata drujba constant

Unul dintre cele mai importante aspecte pe care trebuie sa le bifezi este sa mentii drujba curata. Cu cat drujba este utilizata mai mult, cu atat risti ca reziduuriile si resturile sa se lipeasca de ea. Daca vrei ca drujba ta sa dea randament maxim in lucrarile pe care le executi, atunci este nevoie sa o cureti constant. Trebuie sa ai in vedere ca acest echipament nu se curata integral, ci va trebuie sa acorzi atentie fiecarei componente. Astfel, in cazul in care lantul prezinta murdarie, acesta poate fi curatat introducandu-l intr-un amestec de amoniac si apa. El trebuie sa stea in solutia obtinuta pret de o ora. La final, lantul trebuie clatit, iar murdaria poate fi indepartata cu ajutorul unei perii moi.

Pasul urmator este reprezentat de verificarea carburatorului. In cazul in care acesta prezinta reziduuri care il infunda, debitul de combustibil catre motor va fi blocat si astfel vei ajunge sa te confrunti cu probleme de pornire. Aceasta componenta poate fi intretinuta prin pulverizarea aerului comprimat sau a unui aditiv de combustibil. Ulterior, sunt extrase supapele, placa ce acopera drujba si diafragma si se introduc in amestecul utilizat si pentru lant. Ultimul pas este reprezentat de curatarea filtrului de aer cu apa si sapun sau chiar schimbarea acestuia.

Asigura-te ca lamele lantului sunt ascutite suficient

Ascutirea periodica a lamelor este un pas foarte important in procesul de intretinere. Pentru a te asigura ca este nevoie sa bifezi acest pas, este suficient sa analizez modul de functionare a lantului din ultima perioada. Atunci cand acesta nu descarca aschii, ci mai degraba rumegus, poti fi convins ca necesita ascutire. Totodata, daca lantul sare periodic in timpul utilizarii drujbei, este un alt semnal care indica ascutirea lamelor.

Acestea pot fi ascutite cu ajutorul unei pile, prin intermediul miscarilor orizontale, de-a lungul lamelor lantului.

Incearca sa folosesti intotdeauna combustibil nou

Daca drujba este folosita doar periodic, atunci exista o probabilitate foarte mare ca benzina din interior sa fie deteriorata. In general, aceasta se descompune in aproximativ o saptamana. Daca nu va fi schimbata cu un combustibil nou, randamentul drujbei poate fi afectat de reziduurile depuse in carburator.

In cazul acesta, solutia eficienta este sa alimentezi drujba atat cat sa functioneze o saptamana.

Sfat! In cazul in care nu doresti sa schimbi benzina, poti folosi un stabilizator de combustibil care are rolul de a pastra prospetimea benzinei un timp mai indelungat.

Asadar, daca vei respecta pasii mentionati pentru intretinerea drujbei, cu siguranta te vei bucura de o functionare optima, un timp indelungat.

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *