Gaurirea unei structuri din beton nu este un proces simplu, dar nici imposibil. Carotarea betonului reprezinta, mai exact, realizarea unui decupaj in forma cilindrica prin intermediul unei carote diamantate. Acest proces poate fi realizat fie prin tehnica umeda, fie prin tehnica uscata. Principalul avantaj de care dispune taierea betonului cu ajutorul carotelor este precizia dimensionala, in comparatie cu spargerea obisnuita.

Exista numeroase situatii in care este necesara gaurirea unei structuri din beton. Ele pot aparea fie in mediul casnic, fie in cel industrial, in domeniul constructiilor.

Afla in continuarea cand se pot utiliza carotele pentru beton si ce beneficii aduc!

Renovarea casei sau a apartamentului ori amenajerea unei noi locuinte

Renovarea casei sau a aparatamentului ori amenajarea unei locuinte reprezinta situatii cu care orice persoana s-a confruntat macar o data. Astfel, pot fi inlocuite diverse aparate ori instalate unele noi sau pot fi construite trasee speciale.

Iata situatiile in care este necesara gaurirea betonului:

  • Instalarea unei hote;
  • Instalarea unui sistem de evacuare pentru gazele generate de centrala termica;
  • Punerea in functiune a instalatiilor electrice;
  • Montarea instalatiilor sanitare;
  • Instalarea aparatului de aer conditionat.

Bineinteles ca in toate situatiile enumerate mai sus este nevoie de realizarea unui traseu prin structurile de beton. Probabil ca primul lucru la care te gandesti este picamerul sau ciocanul rotopercutor, insa nu sunt cele mai bune variante. Te intrebi de ce? Ele emit zgomot, praf si provoaca disconfort.

Pe de alta parte, carotele pentru beton prezinta o multime de avantaje pe care le vom expune in cele ce urmeaza.

Utilizarea carotelor pentru beton in constructii

Este evident ca aceste unelte, carotele pentru beton, nu pot fi folosite doar in interiorul casei, ci si in diferite industrii, cum este cea a constructiilor. Ele se pot utiliza, de asemenea,  pentru analizarea si investigarea starii betonului.

O situatie care poate exemplifica utilitatea carotelor in industrii este cea in care sunt prelevate mostre din beton pentru a testa rezistenta acestora in laboratoarele speciale. Rezultatele vor dicta, in cazul acesta, consolidarea constructiilor, precum si cea mai potrivita tehnica de lucru.

Un alt exemplu este acela in care sunt preluate probe de roca pentru testarea fezabilitatii unui proiect industrial, logistic sau comercial.

De ce sa alegi carotarea pentru gaurirea betonului

Tehnica de gaurire a betonului prin carotare reprezinta o multime de avantaje. Primul dintre acestea este reprezentat de lipsa zgomotului. Un alt avantaj este precizia de taiere. Mai mult decat atat, nu se produc vibratii si nu exista riscul producerii unor fisuri care mai tarziu pot afecta nivelul de rezistenta al materialului.

Gaurirea betonului prin carotare nu produce praf sau alte resturi. Per total, se poate spune ca este o tehnica ce vine la pachet cu o multime de avantaje, nu doar cu simpla utilitate.

Carote beton la pret accesibil

Daca esti in cautarea unor carote beton la pret accesibil, in magazinul nostru online gasesti o gama variata. De asemenea, specialistii nostri iti stau la dispozitie cu informatii si detalii necesare achizitionarii acestor produse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *