Adesea, montarea unei hote poate fi o adevarata provocare. Sunt o multime de intrebari care ne dau dureri de cap inainte de a lua decizia finala. Cum procedez pentru a nu face foarte mult praf sau zgomot? Pot realiza singur gaura pentru hota cu ajutorul unei bormasini cu spiral? Trebuie sa apelez la o echipa de profesionisti care lucreaza cu carote de beton?

Ei bine, acest articol iti va raspunde la toate intrebarile pentru ca in final, sa iei cea mai buna decizie. Vom aborda ambele metode prin care se poate da o gaura pentru hota si vom prezenta atat avatajele, cat si dezavantajele pentru a ajunge la cea mai potrivita varianta pentru tine.

Bormasina cu spiral

Bormasina cu spiral poate fi luata in considerare cand doresti sa realizezi o gaura pentru hota doar daca dispui de pereti subtiri. In caz contrar, bormasina nu va face fata. La prima vedere, aceasta metoda pare a fi cea mai potrivita, insa manevrarea unei bormasini poate fi extrem de dificila pentru gaurirea unui perete din beton.

Daca bormasina nu este folosita de un profesionist, risti  ca pagubele create sa fie colosale. Daca, totusi, cunosti structura peretelui si stii ca acesta permite folosirea unei bormasini cu spirala, atunci poti incerca sa realizezi singur gaura pentru hota, insa chiar si asa, iti asumi riscurile implicite.

Carota pentru beton

Gaurirea peretelui in vederea realizarii unei gauri pentru hota prin intermediul carotei este cea mai sigura, rapida si economica metoda. In fond, specialistii spun ca o gaura pentru hota se realizeaza doar prin intermediul carotarii umede pentru reducerea zgomotului, a prafului si implicit, a vibratiilor. Carota pentru beton este ideala pentru locuintele deja finisate. Gaura obtinuta in urma carotarii nu afecteaza zidul deorece nu produce vibratii.

Mai mult de atat, procesul este unul rapid. De exemplu, pentru gaurirea unui zid de 30 cm grosime, carotarea se realizeaza in aproximativ 15 minute, iar viteza de gaurire este influentata de cantitatea de armatura regasita in structura betonului.

Astfel, daca alegi carota din beton, dispui de urmatoarele avantaje:

  • Timp economisit;
  • Fara praf si mizerie;
  • Elimini riscul de fisurare a peretelui;
  • Zgomotul produs este foarte mic;
  • Cotele de gaurire sunt respectate in totalitate.

Asadar, pentru a elimina stresul si riscurile astfel incat obiectivul sa fie realizat intocmai, trebuie sa analizezi foarte bine structura peretelui ce urmeaza a fi gaurit. Odata finalizat acest pas, te poti decide si asupra procesului de gaurire. Totusi, pentru rezultate garantate, carota de beton este cea mai sigura si recomandata.

Iti recomandam sa apelezi la o firma specializata in carotare pentru a beneficia de consultatii in alegerea zonelor de gaurire, de siguranta, promptitudine si profesionalism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *