Nivelul de durabilitate al constructiilor se afla in stransa legatura cu modul in care betonul armat a fost turnat, dar si cu tipul acestuia. Betonul armat este, mai exact, combinatia dintre pasta de beton de la statia de betoane si armatura din otel sau alte materiale de ultima generatie.

Cofrajele sunt realizate in concordanta cu speficicatiile proiectantului, peste care este turnat in mod mecanizat betonul. In felul acesta, sunt obtinute elementele esentiale pentru structura din beton armat. Acestea prezinta o multime de avantaje, printre care se numara: rezistenta ridicata la incarcare si in cazul cutremurelor, intemperiilor sau a altor agenti de coroziune.

Tipuri de beton armat

Exista numeroase structuri care pot fi realizate cu ajutorul betonului armat. Asta nu face decat sa dea ocazia proiectantilor sa dezvolte conceptii constructive pentru realizarea cofrajelor si a armaturii. Cea mai mare parte din structurile din beton armat este reprezentata de cele de rezistenta, dar asta nu inseamna ca nu poti opta pentru ele si in privinta placilor orizontale durabile.

Iata care sunt tipurile de beton armat si utilitatea acestora!

Beton armat cu armatura din otel

Betonul armat cu armatura din otel este popular in randul constructorilor tocmai datorita proprietatilor solide si a rezistentei in timp. Pentru fiecare tip de cofraj, armatura trebuie realizata in mod personalizat. Drept urmare, reteta de beton ce urmeaza a fi turnata in cofrajul cu armatura de otel si tipul de otel vor rezulta in urma indicatiilor specifice. In caz contrar, nu se va putea obtine o structura durabila.

Beton armat cu fibre

Tehnica de armare moderna a betonului poate fi dusa la bun sfarsit chiar in statia de betoane. Asta inseamna ca armarea clasica nu mai este impusa, iar procesul de turnare poate fi executat direct in cofraje. Compozitia fibrelor are la baza polimerii, necesari adesea in constructii pentru distrugerea efectului magnetic al structurilor realizate din beton armat cu otel.

Beton armat cu fier

Armarea cu plase sudate din fier reprezinta cea mai simpla metoda de armare. Cu ajutorul acestor plase, cofrajele plane destinate sapelor din beton armat continuu pot fi acoperite. Principalul avantaj al acestui tip de beton armat este reprezentat de economisirea timpului pentru executarea lucrarilor si de reducerea manoperei.

Care sunt avantajele betonului armat

Betonul armat face parte din categoria celor mai utilizate materiale pentru realizarea constructiilor, datorita caracteristicilor sale avantajoase, atat pentru constructori, cat si pentru proprietari. Iata cele mai importante avantaje:

  • Costuri reduse de productie si intretinere;
  • Nu isi pierde forma;
  • Durabilitate sporita;
  • Versatil la turnare;
  • Rezistent in fata agentilor biologici si a socurilor;
  • Este patruns cu greu de radiatii.

In concluzie, betonul armat reprezinta una dintre cele mai bune optiuni in constructii, indiferent de tipul acestora. Dar nu uita! Acest material necesita si utilizare altor instrumente precum disc taiere beton armat. Il poti achizitiona din magazinul nostru online, la pret accesibil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *